Opleiding en Certificaten

De keuze voor welke opleiding het meest bij mij paste was niet moeilijk. Het welzijn van honden en eigenaren staat bij de opleiding van Quiebus centraal. Kynologische Gedragstherapeuten moeten in staat zijn de oorzaak van het ongewenste gedrag te achterhalen. Geen symptoom bestrijding maar daadwerkelijk de oorzaak achterhalen zodat het probleem kan worden opgelost. Bovendien heb ik geleerd om het gewenste resultaat ook zonder slipkettingen, halsters (halti’s, gentle leaders etc.), anti blafbanden stroombanden, scat mat etc. te bereiken. Deskundige gedragstherapeuten hebben deze middelen niet nodig. De nadelen van het gebruik van de slipketting is gelukkig inmiddels door de meeste serieuze opleiders in Nederland erkent en niemand zal dit materiaal nog toelaten laat staan aanprijzen. Over het gebruik van halsters wordt echter nog verschillend gedacht; mijn inziens is de halti, gentle leader, follow me, de vervanger voor de slipketting met precies dezelfde nadelige gevolgen. Ook dierenartsen en dierfysiotherapeuten laten steeds vaker horen meer honden met nekklachten te krijgen door gebruik van dit soort materialen. Wil je meer weten over het gebruik van dit soort materialen: klik dan hier.

 

 

 

 

Momenteel volg ik de opleiding Honden Gedragstherapeut om je nog beter van dienst te kunnen zijn met het professioneel begeleiden van jullie hond. Het geven van privé trainingen op maat voor mensen die niets voelen voor een massale hondenschool en direct antwoord willen op vragen waar zij in de praktijk met hun hond tegenaan lopen behoort tot mijn mogelijkheden. Ook wanneer je problemen hebt met het gedrag van jouw hond kun je bij mij terecht voor advies. Voor een behandelplan met therapie maak ik totdat ik mijn diploma behaald heb op dit moment nog gebruik van de gediplomeerde therapeuten uit mijn netwerk.