Uitlaatservice

Gaat ie mee?

 

Iedereen zal het ermee eens zijn, een hond moet elke dag lekker hond kunnen zijn! Hij/zij moet los kunnen rennen en langs slootkanten mogen snuffelen. Maar niet iedereen heeft zoveel tijd…

Beweging is belangrijk voor de gezondheid van de hond. Bijna de helft van de west Europese honden heeft overgewicht door onvoldoende beweging en te veel/verkeerde voeding. Dan hebben we het nog niet over het geestelijke gezondheid van de hond. Gedragsproblemen ontstaan meestal uit verveling en te veel energie. Een uitlaatservice kan de oplossing bieden.

Met de komst van grote honden uitlaatservices hebben veel gemeentes een anti-uitlaatservice beleid ingesteld of hanteren vergunningsplicht, ook in de openbare gebieden waar je bijvoorbeeld niet meer met honden los mag lopen. Dat was ook nodig want sommige uitlaatservices waren niet verzekerd, hadden geen vergunning en nog erger…. ze hadden geen kennis en veroorzaakten overlast.

Ik stel hoge eisen in het belang van het welzijn voor de honden die meegaan, maar ook voor de wilde dieren in het bos of het vee in de weilanden. De algemene veiligheid van dier, mens en omgeving staat bij mij hoog in het vaandel en ik wil de natuur zo min mogelijk verstoren. Ook de andere hondenvriend die met 1 hond in het bos loopt wil ik niet de stuipen op het lijf jagen met een aanstormende roedel van 10 honden…

Bovendien vind ik dat elke hond recht heeft op een goede passende wandeling. Bij een pup houd ik rekening met zijn socialisatie en ook de intensiviteit. En ook bij senior zit het hem niet meer in de kilometers, maar waarschijnlijk meer in een denkspelletje! En dan zijn er nog de honden die herstellende zijn van een chirurgische ingreep, heb je een niet als vriendelijk bekend staand ras of is jouw teefje loops? Misschien kan jouw hond niet los of mag hij niet los omdat hij een gedragsprobleem heeft? Al deze honden worden bij de meeste grote uitlaatservices geweigerd. Dan is er een oplossing op maat! Een groepje van 3 maximaal 4 honden die bij elkaar passen mogen bij mij in de auto mee om vervolgens met zijn vrienden te ravotten in het bos. Een ander groot voordeel is dat ze nooit lang in de auto zitten om uitgelaten te worden. Bovendien kan ik de veiligheid van de groep en omgeving beter waarborgen.

Ik lever optimale service en kwaliteit waarbij het welzijn van uw hond altijd voorop staat. Ik ben een Quiebus gediplomeerd instructeur en volg mijn opleiding tot gedragstherapeut bij Aeres Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld. Ik ben bezig met mijn laatste praktijkmodule en hoop eind 2018 mijn diploma te behalen. Daarnaast volg ik alle bijscholing en heb een breed netwerk opgebouwd met gedragsdeskundigen en instructeurs in de hondenwereld. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan ik garant staan voor de beste begeleiding en kwaliteit.